skip to Main Content

Hypotheekadvies begint met een goede inventarisatie van uw gegevens en wensen. Op basis van deze gegevens komen wij met het beste passend advies voor u.

Naast rente en hypotheekvorm kijken wij zorgvuldig naar de voorwaarden per hypotheekaanbieder. Dit verschilt nogal namelijk en het zou zo maar kunnen zijn dat bepaalde hypotheekaanbieders helemaal niet bij u passen. Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar de aanbieders met de laagste rente en beste voorwaarden.

Couple Celebrating Moving Into New Home With Champagne

Hypotheekadvies

In het hypotheekadvies worden ook zaken besproken zoals vroegtijdig overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen. We vinden het belangrijk om inzichtelijk te maken wat uw netto inkomen is in deze gevallen. Door integraal te adviseren kunnen we vaak ook besparen op zaken zoals verzekeringen, energie en bestaande kredieten. Onze budgetcoach geeft u tips en trucs om te besparen op uitgaven en vaste lasten. Dat scheelt al gauw honderden euro’s per jaar.

Oversluiten hypotheek

Als u al een hypotheek heeft is het misschien goed om te kijken of u niet te veel betaalt. Uw huidige hypotheek is waarschijnlijk jaren geleden afgesloten tegen de toen geldende rente en voorwaarden.

In de loop der jaren is er veel veranderd. Het is dus niet onverstandig om geheel vrijblijvend uw huidige hypotheek te laten toetsen. Maar ook als u wilt verbouwen of gewoon uw overwaarde wilt benutten is het verstandig om dit te laten beoordelen.

Neem daarom contact  met ons op voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak om uw mogelijkheden te bekijken.

Aankoop bestaande woning

De aankoop van een woning is waarschijnlijk de grootste investering in uw leven en daar wilt u wel overwogen mee omgaan. Zo wordt natuurlijk van tevoren met uw adviseur overlegt wat uw budget is en welke maandelijkse lasten u aan kunt. Dan komt het zoeken naar de woning en de bezichtiging daarvan. We kijken onder meer naar prijs, kwaliteit, ligging, inhoudt, indeling, achterstallig onderhoud, te verwachten verbeteringen en omgeving. Als dit allemaal voldoet, en u zou er graag willen wonen, beginnen de onderhandelingen met de verkoper. Uiteindelijk is er een prijsovereenstemming en we hoeven alleen nog maar de financiering te regelen.

Er komen nog een aantal belangrijke kosten bij als u de woning kosten koper koopt zoals: Overdrachtsbelasting, notariskosten voor de leveringsakte, eventueel een bouwkundig rapport en inschrijfkosten in het kadaster. Maar ook voor het verkrijgen van de financiering zijn er een aantal kosten mee gemoeid: notariskosten voor de hypotheekakte, advieskosten, taxatiekosten en eventueel NHG kosten. Al deze kosten bij elkaar zijn ongeveer 6% van de koopsom.

Als éénmaal is bepaald welke hypotheekvorm het beste bij u past zorgen wij voor de verdere afhandeling en kunt u rustig naar de notaris op de dag van overdracht.

Wij bieden u gratis aankoopbegeleiding en hebben uw dossier al helemaal compleet zodat u met een gerust hart de onderhandeling kunt starten.

Back To Top