skip to Main Content

Bent u een échte starter? Dan bent u op het juiste adres! Wij hebben al heel veel mensen geholpen aan een hypotheek voor hun 1e woning. Of u nu uitzendkracht bent, startende ZZP’er, of een flexibel contract heeft, wij hebben voor veel situaties een maatwerkoplossing.

Dankzij onze gratis aankoopbegeleiding bent u verzekerd van een goede begeleiding tot aan de notaris. Ook kunnen we vaak met goede onderhandelingen een scherpe koopsom bedingen waardoor er weinig tot geen eigen middelen benodigd zijn voor de aankoopkosten.

Naast de maatwerkoplossingen en standaard NHG aanvragen zijn er natuurlijk ook nog de mogelijkheden van een starterslening mits die in uw gemeente worden aangeboden.

It is time to start this renovation

Wat is een Starterslening?

Een huis kopen dat onbetaalbaar lijkt… Dat lukt soms tóch dankzij de Starterslening. De naam zegt het al: de Starterslening is bedoeld voor een eerste koophuis. Met zo’n lening overbrugt u het verschil tussen de prijs van het huis dat u wilt kopen (inclusief bijkomende kosten) en het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Hiervoor zijn de normen van de Nationale Hypotheek Garantie uitgangspunt. De Starterslening is altijd een aanvulling op uw normale hypotheek. Omdat uw gemeente of provincie het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk starters een kans hebben op de koopwoningmarkt, kunt u wellicht in aanmerking komen voor een Starterslening. De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente of provincie.

De Starterslening bestaat uit twee delen:

  1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
  2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.

Voor beide delen heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van uw Starterslening ‘betaalt’ u de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaalt u (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Wat doen wij voor u?

Wij begeleiden het gehele traject van aanvraag tot notaris. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Back To Top